2012. február 20., hétfő

Beiratkozás az e-campuson

Számomra igen emlékezetes marad ez a Teszt-nap, mert ilyet még nem 'műveltem' sem az első sem a második életemben ... 

A SecondLife-ban létrehozott ELTE PPK Karon lezajlott az első megbeszélés, de nevezhetjük úgy is, hogy átestünk ezen a virtuális tűzkeresztségen.

Meglehetősen szokatlan volt ez első néhány tízperc, de egyre oldódott bennünk a zavar. A valósághoz hasonlóan mindenki folyamatosan érkezett, ahogyan tudott; s ment el, illetve lépett ki, ha dolga akadt.

Először néhányan nehezen tudtak megszólalni, nos nem a meghatottságtól, hanem technikai okok miatt. Másnak rózsaszínben tűnt fel minden, nem az ábrándoktól, hanem a videokártya felbontásának köszönhetően. 

Megbeszéltük a kurzussal kapcsolatos feladatokat, illetve technikai segítséget is kaptunk Ollé Jánostól és egymástól. Mindenki tudott valami újat és praktikusat mondani a másiknak a használattal kapcsolatosan. Azt is megtudtuk, ha sokat nyüzsgünk, akkor lelassulnak a gépek, s ha egymás szavába vágunk, akkor 'összegerjedünk'. 

Egy kis szünet után átmentünk a nagy előadó terembe és amíg kérdéseinkkel bombáztunk az oktatónkat, egyesek és mások próbálgatták "magukat": ruhát cseréltek, levették az ingüket és hajukat, egyéb táncmozgásokkal, pózokkal kísérleteztek. Igazán murisak voltunk; de ennek ellenére mindenki fesztelenül viselkedett, sőt útmutatást adtunk egymásnak, hogyan tegyük vissza az 'elkattintott' testrészeinket és ruháinkat. 

A kurzusok így zajlanak majd: 
- a nappalisok szerdai előadása felkerül video formájában a ustreamre még aznap estig
- ez alapján elkészítjük a 12 ezer karakteres blogbejegyzésünket legkésőbb vasárnap estig
- hétfő estig elolvassuk egymás írásait
- hétfőn 21 órakor pedig konzultáció az SL-ben, a megadott koordináták alapján.

A virtuális konzultáción megvitatjuk egymás írásait, valamint megbeszéljük a téma aktualitásait.

Jó tanulást!

Találkozzunk az e-campuson!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése